Contact:
021.413.08.75
0371.395.468
contact@calinfarm.ro
Prima pagina
Produse noi
Promotii
Dictionar medical
Ajutor
Card de fidelitate
Despre noi
CATEGORII
» Medicamente
» Copii
» Cosmetice
» Vitamine si suplimenti nutritivi
Alevia
Sun Medic
Walmark
» Ceaiuri
» Aparatura medicala
» Teste de sarcina si ovulatie
» Parafarmaceutice
» Ingrijire personala
» Alte produse
CAUTARE
  Cuvinte cheie:
  
  Pret intre:
   si
LINK-URI UTILE
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
CASMB
C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.
Ministerul Sanatatii - Lista pret medicamente
Fares
Vremea
CONTACT
Adresa:
Str. Drumul Taberei nr. 124
Complex Comercial A 16
Bucuresti, Sector 6

Telefon/Fax:
021.413.08.75
0371.395.468

Email:
contact@calinfarm.ro

Vitamina A Forte x 30 cps.
Fotografia prezentata are caracter informativ
Vitamina A Forte x 30 cps.
D.C.I.:  RETINOLUM
Producator:  BIOFARM ROMANIA
STOC:  in stoc

Informatii suplimentare la telefon:
021.413.08.75

D.c.i.: Retinolum
Compozitie: O capsula moale contine palmitat de retinol 50000U.I. si excipienti: butilhidroxianisol, ulei de floarea soarelui rafinat, gelatina, glicerina, p-hidroxibenzoat de metil, colorant rosu Amaranth (E 123), apa purificata.

Proprietati: Vitamina A este esentiala pentru functionarea normala a retinei. Sub forma de retinal, vitamina A se combina cu opsina (pigmentul rosu din retina) formand rodopsina, care este necesara pentru adaptarea vizuala la intuneric.
Vitamina A are rol si in cresterea oaselor, functia ovariana si testiculara, dezvoltarea embrionala si in reglarea cresterii si diferentierea tesuturilor epiteliale.

Indicatii:
Tratamentul starilor de hipovitaminoza asociate carentei alimentare, tulburarilor de absorbtie si depozitare a vitaminei A, manifestate prin adaptare deficitara la intuneric, nictalopie, xeroftalmie, ulceratii corneene, keratomalacie, xeroza cu hipercheratoza foliculara.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului, tulburari de absorbtie a lipidelor, hipervitaminoza A.

Administrare:
Copii 8-15 ani: doza zilnica recomandata in hipovitaminoza este de 1 capsula moale Vitamina A Forte (50000 U.I. vitamina A); curele se repeta la fiecare 15 zile, pana la refacerea rezervei hepatice normale. Pentru a evita aparitia intoxicatei cronice nu se va prelungi inutil tratamentul. In hipovitaminoza severa, la copii, se recomanda administrarea preparatelor injectabile.
Adulti si adolescenti: doza recomandata este de 1 capsula moale de 2 ori pe zi (100000 U.I. vitamina A), timp de 3 zile, apoi 1 capsula moale (50000 U.I. vitamina A) pe zi timp de 15 zile; curele se repeta la fiecare 15 zile, pana la refacerea rezervei hepatice normale. Pentru a evita aparitia intoxicatiei cronice nu se va prelungi tratamentul mai mult de 2 luni. In sindromul de malabsorbtie se administreaza o capsula moale Vitamina A Forte (50000 U.I. vitamina A) pe zi. In conditii de carenta alimentara a vitaminei A asociata cu malabsorbtie se administreaza 4 capsule (200000 U.I. vitamina A) la fiecare 3-5 luni.

Efecte adverse:
Administrarea unor doze mari de Vitamina A pe o perioada lunga de timp poate determina aparitia hipervitaminozei A. Efectele cronice ale hipervitaminozei A sunt: oboseala, iritabilitate, anorexie si pierdere in greutate, voma, stare subfebrila, hepatosplenomegalie, modificari la nivelul pielii (ingalbenirea si uscarea acesteia, fotosensibilitate), alopecie, uscarea parului, anemie, durere de cap, hipercalcemie, dureri la nivelul oaselor si articulatiilor, hipertensiune intracraniana, tinitus, tulburari vizuale. Aceste simptome dispar lent la oprirea administrarii vitaminei A si pot persista cateva saptamani.

Precautii:
Este necesara prudenta la pacientii care prezinta ciroza si alte afectiuni hepatice, inclusiv hepatita virala, precum si la cei cu insuficienta renala cronica si alcoolism cronic. Nu se administreaza la copii sub 8 ani. Vitamina A este teratogena la mai multe specii de animale. La om au fost raportate malformatii in cazul administrarii de doze mari de vitamina A. Totusi absenta unor studii epidemiologice sigure nu permite aprecierea corecta a riscului teratogen la om. In concluzie, vitamina A nu va fi administrata in timpul sarcinii decat in caz de carenta grava.
« Inapoi
Trimite aceasta
pagina unui prieten
Tipareste
aceasta pagina

Informatiile si imaginile prezentate mai sus sunt orientative, conforme cu cele puse la dispozitia calinfarm.ro de catre furnizorii, producatorii sau reprezentantii produselor si nu constituie obligatii contractuale. Preturile se pot modifica fara o notificare prealabila. Va multumim pentru intelegere.
CAUTARE
  Cuvinte cheie:
  
  Pret intre:
   si
PROMOTII
Designed by GT3 Custom SoftDesign